Home Home

Avond van de Nederlandse Dans

30 September | 20:00

De Avond van de Nederlandse Dans 2021

Björn Linke

 

We openen de Nederlandse Dansdagen 2021 traditiegetrouw met De Avond van de Nederlandse Dans. Een avond - ditmaal in en vanuit de oude Sint Janskerk in Maastricht - die volledig in het teken staat van de ongelofelijke rijkdom van de Nederlandse dans. Met boeiende gasten, verrassende dans en spannende sneak previews van het festivalprogramma.

Host van de avond is Hadassah de Boer. Zij blikt met makers, dansers en bijzondere gasten terug en vooruit op de ontwikkeling van de dans in ons land. Natuurlijk hebben we het over het afgelopen jaar en de impact van de pandemie op de dans. Wat is er nodig om de Nederlandse dans levendig houden? We luisteren naar de verhalen en delen ervaringen.

Maar vooral blikken we vooruit. Op al die fantastische gezelschappen en makers die tijdens de Dansdagen in en vanuit Maastricht te zien zijn. Op de kleurrijke waaier aan dansstijlen die de revue passeren en een beeld geven van de groeiende diversiteit binnen het Nederlandse danslandschap. Op de tentoonstelling over Toer van Schayk in dansMuseum#5. En op de zestien genomineerden voor de dansprijzen van 2021; zij worden tijdens De Avond van de Nederlandse Dans in de spotlights geplaatst.

De Avond van de Nederlandse Dans is online te volgen. Dus kruip achter je laptop, tablet of smartphone, surf naar deze voorstellingspagina en geniet hier van een avondvullend programma, dat geen dansliefhebber wil missen.

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht Partner - Elisabeth Strouven Partner - Fonds 21 Partner - BGL Fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof